Kremenadle - na italijanski, francuski i lionski način


Izvor slike: stvarukusa



KREMENADLE NA ITALIJANSKI NAČIN

Kremenadle špikovane belim lukom, marinirane u ulju, sirćetu, biberu i ispržene; garnirane dinstanim pečurkama sa ruzmarinom, belim lukom i peršunom; servirane sa prženim krompirom.

- 5 kremenadli
- 2 češnja belog luka
- 1 dl ulja
- 2 kašike sirćeta
- so, biber
- 500 gr pečuraka iseckanih na listiće
- lovorov list
- ruzmarin
- peršun




KREMENADLE NA FRANCUSKI NAČIN

Špikovane belim lukom, marinirane 1 sat, ispržene i garnirane izdinstanim pečurkama i prženim mladim krompirićima.

- 5 svinjskih kremenadli
- marinada: pola kašičice majčine dušice, zdrobljen lovorov list, 2 kašike ulja, kašika sirćeta, so
- 3 češnja belog luka za špikovanje
- 300 gr seckanih vrganja izdinstanih na masti
- 400 gr mladih krompirića



KREMENADLE NA LIONSKI NAČIN

Kremenadle ispržene na ulju ili roštilju, prelivene garniturom od crnog luka, garnirane prženim krompirićima - pomfrit, pompaj.
Luk isečen na kolutove - prstenove, uvaljani u brašno i isprženi na ulju.

- 1 kg svinjskih kremenadli
- 500 gr crnog luka isečenog na prstenove
- 30 gr brašna, so, biber
- ulje, peršunovo lišće


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...