Izvor slike: zdravino
- 1 kg spanaća, obaren u posoljenoj vodi
- 50 gr putera
- oko 60 gr parmezana
- so
Složen u pouljanu posudu, preliven puterom, posut parmezanom i zapečen u rerni.
ITALIJANSKI SPANAĆ
- oko 800 gr mladog spanaća, oblanširan
- 2 cena belog luka
- oko 50 gr rendanog kačkavalja
- 1,5 dl kisele pavlake
- 3 kašike putera
- muskatno orašče, so
U restovan luk dodati spanać, kada se dobro zagreje naliti pavlakom, začiniti i dodati kačkavalj; sve lagano promešati i zagrevati na tihoj vatri dok se kačkavalj ne rastopi.
FRANCUSKI SPANAĆ
- 1 kg spanaća
- 2 kašike kisele pavlake
- 120 gr putera
- so i biber
Spanać spustiti na zagrejani puter, začiniti i dinstati na jačoj vatri; preliti ga pavlakom i dobro promešati.
Нема коментара:
Постави коментар