Izvor slike: kurir-info
- 1 kg mladog krompira
- čaša kisele pavlake
- puter
- mirođija
- so
Upržiti krompir, naliti pavlakom, začiniti, promešati i sačekati nekoliko trenutaka da provri.
ITALIJANSKI KROMPIR
- 5 krompira isečenih na kolutove
- crvena, žuta i zelena paprika iseckane na režnjeve
- glavica crnog luka
- 2 jajeta
- ulje i so
Propržiti krompir i luk, dodati paprike i dinstati dok ne omekšaju; pred kraj dodati umućena jaja, začiniti i produžiti sa dinstanjem dok se jaja ne stegnu kao za omlet.
ŠPANSKI KROMPIR
- 1,5 kg krompira, kuvanog
- 150 gr putera
- 2 dl mleka
- 2 ljute papričice, sitno seckane
- 2 glavice crnog luka
- so, biber
- 3 jajeta
- bademi
- maslinovo ulje
- bosiljak
- 3 paradajza isečena na četvrtine
Od krompira, putera, mleka, soli pripremiti pire; na ulju upržiti papričice, luk i bademe, dodati pire i pržiti 2 minuta na tihoj vatri. Umutiti jaja, začine i dodati u pire i pržiti još 10 minuta. Gotov krompir servirati sa salatom od paradajza, ulja, bosiljka i soli uz dodatak zelele salate.
Нема коментара:
Постави коментар