Krompir punjen na seljački, ruski i vlaški način


Izvor slike: stvarukusa



KROMPIR PUNJEN NA VLAŠKI NAČIN

U sir umešati slaninu, jaja, luk, pavlaku, pasirane zemičke, dodati začine i napuniti krompir. Krompir složiti u pouljan pleh ili crepulju, peći kratko, preliti mešavinom mleka, pavlake, brašna i umućenih jaja i vratiti da se dopeče.



- 1,5 kg krompira
- za nadev: oko 250 gr tvrdog ovčijeg sira narendanog, 150 gr seckane slanine, 100 gr seckanog crnog luka, 2 jajeta, so, biber, 2 zemičke natopljene u mleko, oceđene i pasirane
- za prelivanje: 2 jajeta, malo slatkog mleka, 2 dl pavlake, so.



KROMPIR PUNJEN NA RUSKI NAČIN

Upržiti luk i pečurke, dodati ostale sastojke i napuniti krompir. Poređati krompir u posudu, naliti vodom, supom, uljem, začiniti i kuvati na tihoj vatri.

- 2 kg krompira
- za nadev: 2 struka praziluka, 200 gr pečuraka, 1 šolja prezle, 1 jaje, so, biber, ulje
- za nalivanje i kuvanje: pola šolje ulja, pola šolje vode, pola šolje goveđe bistre supe, so.



KROMPIR PUNJEN NA SELJAČKI NAČIN

Upržiti na ulju luk i mleveno meso, dodati pirinač, začine, umešati jaje i napuniti krompir. Poređati krompire u podmazan pleh i na svaki staviti po kašičicu kajmaka. Umutiti jaja, mleko, pavlaku i preliti krompire i dovršiti pečenjem u pećnici.

- 1 kg oblanširanog krompira
- za nadev: 500 gr telećeg mlevenog mesa, 100 gr crnog luka, jaje, so, biber, šoljica pirinča, peršunovo lišće, kajmak
- za preliv: kisela pavlaka, 2 jajeta, slatko mleko.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...