Mađarski rolat




- 500 g smrznutog mešanog povrća
- 100 g jabuka
- 350 g krompira, očišćenog
- sok od jednog limuna
- so, biber
- 6 kašika majoneza
- 3 kašike kisele pavlake
- 5 jaja,
- 30 g želatina,
- 1 crvena paprika za garniranje
- peršuna za ukras,
- kalup pravougaoni za hleb ili "srneća ledja"
- providna, prijanjajuća folija



Savite povrće da se skuva pa kad je kuvano ocedite ga. Skuvajte jaja i stavite ih u hladnu vodu. Iseckajte krompir n akockice pa i njega skuvajte, procedite i ohladite.
U posudu pomešajte povrće i krompir i malo poprskajte sokom od limuna.
Pomešajte majonez i pavlaku i začinite sa solju i biberom.
Ovu smesu dodajte u povrće.
Rastvorite želatin u vodi ili supi koju ste dobili kuvanjem povrća ( 100ml ) i ostavite da odstoji 5 minuta.
Stavite posudu na vatru i mešajte da se želatin otopi, ne sme da vam provri. Brzo će se otopiti.
Sklonite sa vatre pa kad se malo prohladi dodajte mu 2 kašike smes povrća i majoneza i pvalake pa promešajte i onda tako, tu smesu prebacite u činiju gde je povrće.
Sjedinite mešajući.
U kalup stavite pianjajuću, providnu foliju pa istresite pola smese od povrća, poslažite obarena jaja, pa istresite drugu polovinu smese preko, poravnajte i lepo rasporedite izmedju jaja, da sve bude popunjeno.
Stavite u frižider pa ostavite da se ohladi preko noći i stegne.
Sutradan, od crvene paprike isecite cvetiće pa dekorišite roladu dodavajući listiće peršuna.

Izvor recepta: domacirecepti.net

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...