MEŠANO POVRĆE NA KINESKI NAČIN
- 500 gr plavog patlidžana isečenog na štapiće, pržen na maslacu
- 500 gr boranije, kuvane u supi
- 500 gr kupusa iseckanog na rezance, ispržen na ulju
- 3 kašike maslaca
- 3 kašike ulja
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike šećera
- so i aleva paprika
- šolja supe
Kineska jela od povrća su mešavine povrća isprženog na "impregniranom" ulju; ova tehnika naziva se pien ili ao. Na ulju se prvo isprži malo belog luka i dumbira ili crnog luka i dumbira, a onda se povrće prži 2 do 3 minuta uz dodatak ostalih začina. Za tvrdo povrće koristi se tehnika pan - povrće se prvo proprži pa dinsta uz dodavanje supe, vina i soja sosa; ili se prvo kratko obari pa tek onda prži sa ostalim začinima i sastojcima.
MEŠANO POVRĆE NA INDIJSKI NAČIN
- 1 kg plavih patlidžana, ispečeni ili kuvani i izgnječeni viljuškom
- 100 gr crnog luka
- 250 gr iseckanog paradajza
- šolja jogurt
- 100 gr mladog graška
- 100 gr maslaca
- 2 kuvana jajeta
Propržiti luk, dodati paradajz, izgnječen patlidžan i dinstati 15 minuta; dodati jogurt i dinstati dok se masa ne ukrčka. Na kraju umešati grašak i garnirati kolutovima jaja.
MEŠANO POVRĆE NA TUNIŽANSKI NAČIN
- 6 glavica crnog luka isečenog na rebarca
- 6 paradajza isečena na kriške
- 3 paprike babure isečene na trake
- nekoliko čenova belog luka
- 2 kašike ulja
- biber u zrnu, so, malo aleve paprike
- 6 jaja
Propržiti luk, paprike, paradajz, začiniti i dinstati dok se povrće ne ukrčka; na kraju dodati beli luk i alevu papriku.
Нема коментара:
Постави коментар