Izvor slike: centarzdravlja
OMLET NA TURSKI NAČIN
- 3 jaja, so,15g ulja
za garnituru: 30g pileće džigerice, oko 0,5dl sosa od paradajza, 20g kuvanog pirinča, 20g soka od pečenja, so, začin
Džigericu iseći na kockice propržiti na ulju, dodati saft od pečenja, pirinač, začiniti po ukusu. Ovakvu garnituru naneti na već isprženi omlet,preklopiti ga i servirati sa sosom od paradajza.
OMLET NA ŠPANSKI NAČIN
- 4 jaja, so, 30g brašna, malo vode
za garnituru: manja glavica crnog luka, 60g paradajza, 1 kašika paradajz-pirea, 90g paprike, bosiljak, aleva paprika, so, 20g ulja, parmezan
Od jaja brašna i soli sa malo vode pripremiti tečno testo i ispržiti kao omlet. Upržiti seckan luk, paradajz seckan na tanje rezance, dodati začine, paradajz-pire i paprike isečene na rezance. Sve to dinstati 25 minuta na tihoj vatri. Po gotovom omletu rasporediti nadev, posuti parmezanom u debljem sloju i servirati sa zelenom salatom.
SAVOJSKI OMLET
- 4 jaja, so, ulje
za garnituru: 50g mesnate slanine, 1 krompir, 1 crvena i 1 zelena paprika, 30g putera, 100g sira "gauda", peršunovo lišće
Upržiti na puteru slaninu isečenu na kockice, krompir isečen na kockice, papriku isečenu na rezance, začiniti po ukusu. Umutiti jaja, so, seckan pešun i sir isečen na kockice. Ovim preliti dinstano i uprženo povrće i pržiti sve zajedno još nekoliko minuta.
Нема коментара:
Постави коментар