Omlet na tri načina - turski, savojski i španski


Izvor slike: centarzdravlja


OMLET NA TURSKI NAČIN

- 3 jaja, so,15g ulja

za garnituru: 30g pileće džigerice, oko 0,5dl sosa od paradajza, 20g kuvanog pirinča, 20g soka od pečenja, so, začin

Džigericu iseći na kockice propržiti na ulju, dodati saft od pečenja, pirinač, začiniti po ukusu. Ovakvu garnituru naneti na već isprženi omlet,preklopiti ga i servirati sa sosom od paradajza.





OMLET NA ŠPANSKI NAČIN

- 4 jaja, so, 30g brašna, malo vode

za garnituru: manja glavica crnog luka, 60g paradajza, 1 kašika paradajz-pirea, 90g paprike, bosiljak, aleva paprika, so, 20g ulja, parmezan

Od jaja brašna i soli sa malo vode pripremiti tečno testo i ispržiti kao omlet. Upržiti seckan luk, paradajz seckan na tanje rezance, dodati začine, paradajz-pire i paprike isečene na rezance. Sve to dinstati 25 minuta na tihoj vatri. Po gotovom omletu rasporediti nadev, posuti parmezanom u debljem sloju i servirati sa zelenom salatom.


SAVOJSKI OMLET

- 4 jaja, so, ulje

za garnituru: 50g mesnate slanine, 1 krompir, 1 crvena i 1 zelena paprika, 30g putera, 100g sira "gauda", peršunovo lišće

Upržiti na puteru slaninu isečenu na kockice, krompir isečen na kockice, papriku isečenu na rezance, začiniti po ukusu. Umutiti jaja, so, seckan pešun i sir isečen na kockice. Ovim preliti dinstano i uprženo povrće i pržiti sve zajedno još nekoliko minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...