Izvor slike: cooliranje
ITALIJANSKE PUNJENE PAPRIKE
- 5 većih zelenih babura
- za nadev: 3 fileta sardele, 3 kašike parmezana, kašika seckanog peršuna, pola šolje kuvanog mlevenog mesa, pola šolje barenog pirinča, so, glavica seckanog crnog luka, pola šolje belih mrvica, 1 jaje, biber, malo maslaca
- 2 kašike paradajz-pirea, 1 šolja tople vode
- ulje.
Izmešati sastojke za nadev, napuniti paprike, poređati ih uspravno, preliti ih uljem i staviti u rernu 15 minuta na 250 stepeni. Na kraju dodati razmućeni paradajz-pire i vodu, kuvati još 15 minuta.
GRČKE PUNJENE PAPRIKE
Upržiti luk, pirinač, naliti supom, dodati grašak, paprike i kobasicu. Sve dobro izmešati, začiniti i napuniti paprike. Paprike peći oko 20 minuta u pećnici.
- 10 zelenih paprika
- za nadev: 200 gr dimljenih seckanih kobasica, 2 glavice crnog luka, 500 gr pirinča, 180 gr putera, 10 kašika kuvanog graška, so, biber, 3 crvene paprike.
TURSKE PUNJENE PAPRIKE
Upržiti luk, pirinač, dodati vodu, začiniti i napuniti nadevom paprike. Paprike naliti sa što manje vode i kuvati. Ovakve dolme se služe kao hladno predjelo.
- 10 zelenih paprika
- za nadev: 300 gr pirinča, 6 glavica seckanog crnog luka, 1 dl ulja, pola veze peršuna, sok od limuna, so, biber, sušeni listići nane, kašičica cimeta, timijan
- oko 3,5 dl vode.
Нема коментара:
Постави коментар