Izvor slike: kurir-info
SELJAČKA KAJGANA
- 2-3 jaja, so, 20g pavlake
za garnituru:
- 20 g crnog luka,
- 20g paprike,
- 20g paradajza,
- 20g slanine,
- 20g kuvanog iseckanog krompira
- začini
Izmešati jaja, so, pavlaku. Upržiti na ulju seckan luk, slaninu, papriku i na kraju dodati krompir i paradajz, začiniti po ukusu. Preko takve garniture izručiti smesu od jaja i nastaviti sa prženjem još malo. Gotovu kajganu posuti seckanim peršunovim listom.
Dalmatinska kajgana se priprema na isti način ali od jaja, paprike, paradajza, malo slanine ali na maslinovom ulju.
ŠUMARSKA KAJGANA
- 3 jaja
- so, ulje
- 30-50g pečuraka (smrčak)
Pečurke sitno iseckati i propržiti na ulju,dodati umućena jaja,začiniti po ukusu i pržiti dok se jaja ne zgusnu.
ITALIJANSKA KAJGANA
- 6 svežih jaja
- 3 tvrdo kuvanih jaja
- 100g šunke
- 60g parmezana
- so, ulje
Jaja posoliti umutiti i ispržiti kao dva omleta.Prvi omlet pospite iseckanom šunkom,parmezanom i poređajte kuvana jaja isečena na kolutove.Sve prekriti drugim omletom i sve zajedno lagano nožem iseći u obliku zvezde i servirati toplo.
Нема коментара:
Постави коментар