Poširana jaja - na turski, kladovski i lovački način


Izvor slike: stil-magazin



JAJA NA TURSKI NAČIN

Poširana jaja servirana na kiselom mleku, prelivena puterom uz dodatak aleve paprike.

- 10 jaja, poširana (voda, sirće, so)
- 3 čaše kiselog mleka, 3 čena belog luka
- 3 kašike putera, aleva paprika





JAJA NA LOVAČKI NAČIN

Poširana jaja servirana na podlogu od pirinča, prelivena lovačkim sosom, garnirana tartaletama punjenim pilećom džigericom.

- 10 poširanih jaja

- 3,5 dl lovačkog sosa: 50 gr sotirane pileće džigerice, 50 gr sotiranih pečuraka, 2,5 dl madera sosa

za podlogu:

- 300 gr pirinča - varivo

za garniranje:

- 10 tartaleta (petit-bušea) napunjenih sa oko 100 gr sotirane pileće džigerice



JAJA NA KLADOVSKI NAČIN

Poširana jaja, servirana na podlogu od pirinča, prelivena kladovskim sosom.

- 10 poširanih jaja (1 l vode, 2 dl sirćeta, 5 gr soli, biber u zrnu)

- 7 dl kladovskog sosa: 3/4 holandskog sosa - holandez i 1/4 velute-sosa), 60 gr kavijara

za podlogu:

- 300 gr variva od pirinča
- peršunovo lišće

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...