Izvor slike: stil-magazin
JAJA NA TURSKI NAČIN
Poširana jaja servirana na kiselom mleku, prelivena puterom uz dodatak aleve paprike.
- 10 jaja, poširana (voda, sirće, so)
- 3 čaše kiselog mleka, 3 čena belog luka
- 3 kašike putera, aleva paprika
JAJA NA LOVAČKI NAČIN
Poširana jaja servirana na podlogu od pirinča, prelivena lovačkim sosom, garnirana tartaletama punjenim pilećom džigericom.
- 10 poširanih jaja
- 3,5 dl lovačkog sosa: 50 gr sotirane pileće džigerice, 50 gr sotiranih pečuraka, 2,5 dl madera sosa
za podlogu:
- 300 gr pirinča - varivo
za garniranje:
- 10 tartaleta (petit-bušea) napunjenih sa oko 100 gr sotirane pileće džigerice
JAJA NA KLADOVSKI NAČIN
Poširana jaja, servirana na podlogu od pirinča, prelivena kladovskim sosom.
- 10 poširanih jaja (1 l vode, 2 dl sirćeta, 5 gr soli, biber u zrnu)
- 7 dl kladovskog sosa: 3/4 holandskog sosa - holandez i 1/4 velute-sosa), 60 gr kavijara
za podlogu:
- 300 gr variva od pirinča
- peršunovo lišće

Нема коментара:
Постави коментар