Punjene paprike - leskovačke, mađarske, milanske


Izvor slike: ilovezrenjanin



LESKOVAČKE PUNJENE PAPRIKE

Na ulju upržiti meso i luk, dodati pirinač, začiniti i napuniti očišćene paprike. Paprike preliti uljem i peći 20 minuta na tihoj vatri. Upola pečene paprike preliti rastopljenim kajmakom i nastaviti sa pečenjem bar još 5 minuta.



- 5 dugačkih paprika
- za nadev: 300 gr mlevenog mesa, 50 gr obarenog pirinča, glavica seckanog crnog luka, začin, so, mleveni crni biber, malo tucane ljute paprike, aleva paprika
- 130 gr kajmaka.



MAĐARSKE PUNJENE PAPRIKE

Upržiti luk i mleveno meso, dodati pirinač, začiniti, umešati jaja i napuniti paprike. Paprike zatvoriti kolutovima paradajza, složiti kružno u posudu, preliti sosom od paradajza i kuvati dok ne omekšaju.

- 1 kg paprika babura
- za nadev: 300 gr mlevenog goveđeg mesa i 300 gr mlevenog svinjskog mesa, 100 gr crnog luka, 120 gr pirinča, aleva paprika, biber, so, ulje, začin, 2 jajeta, peršunov list
- za sos: 50 gr ulja, 30 gr suve slanine, 50 gr crnog luka, so, biber, lovorov list, 50 gr paštrnaka, 50 gr šargarepe, 50 gr celera, 50 gr peršuna, 70 gr brašna, kašičica aleve paprike, 1,5 dl paradajz-pirea
- 1,5 do 2 l fonda.

Upržiti iseckanu slaninu i luk, dodati korenasto seckano povrće i dinstati dok namirnice ne omekšaju. Posuti brašnom i alevom paprikom, naliti fondom i paradajz-pireom i nastaviti sa dinstanjem dok masa ne počne da se odvaja od zidova posude. Sve naliti sa malo vode i nastaviti sa dinstanjem dok se ne izgubi miris proprženog brašna. Gotov sos propasirati i preliti složene paprike i dinstati dok ne omekšaju. Gustinu sosa određivati dolivanjem fonda ili vode prilikom dinstanja.



MILANSKE PUNJENE PAPRIKE

Umešati luk, meso, hleb, jaja, začine i napuniti paprike. Svaku papriku uviti posebno u foliju i dinstati ih na pari. Gotove paprike servirati sa varivom od pirinča.

- 5 crvenih i 5 zelenih paprika, očišćene i premazana iznutra alevom paprikom i uljem
- za nadev: 500 gr mešanog mlevenog mesa, 100 gr hleba potopljenog u mleko, oceđenog i pasiranog, 3 glavice seckanog crnog luka, aleva paprika, so, origano, biber, 2 jaja.




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...