Švedski kolač



Za testo:

- 250 g maslaca
- 160 g šećera
- 4 žumanca
- 150 g pšeničnog oštrog brašna tip 400
- 2 žličice praška za pecivo
- 200 ml mlijeka



Za nadev:

- 280 g šećera u prahu
- 4 bjelanca
- vanilin šećer
- 200 g lješnjaka
- 400 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Pjenasto izmiješajte maslac, šećer i žumanca.
Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjence dodajite brašno i mlijeko u smjesu od maslaca. Dobivenu smjesu izlijte u posudu koju ste obložili namašćenim pek papirom. Bjelanaca istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer u prahu i vanilin šećer.
Snijeg rasporedite po žutoj smjesi i pospite krupno rezanim lješnjacima. Stavite peći na temperaturu od 180°C oko 30 minuta.
Pečeni kolač ohladite i prerežite na dva dijela po dužini.
Polovicu premažite tučenim slatkim vrhnjem te prekrijte drugom polovicom tako da na gornjoj strani ostane sloj sa snijegom i lješnjacima.

Izvor recepta:  coolinarika

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...