Punjeno pile - na srpski, grčki i španski način


Izvor slike: stil.kurir-info



PUNJENO PILE NA GRČKI NAČIN

- jedno pile
- za nadev:

100 gr telećeg mlevenog mesa
jedna pileća džigerica
3 režnja suve slanine
jedna zemička natopljena u mleko
2 čena belog luka
2 žumanceta
glavica crnog luka
so
biber
začin

- za prilog:



500 gr konzerviranog ili kuvanog graška, sotiran na puteru
peršunovo lišće
celerovo lišće

Upržiti luk, meso, džigericu, začiniti, umešati žumanca, zemičku; napuniti pile, ušiti koncem, peći uz povremeno prelivanje saftom od pečenja. Gotovo pile iseći na komade i garnirati graškom.



PILE PUNJENO NA SRPSKI NAČIN

- pile
- za nadev:

glavica luka
pileća džigerica
pirinač
so
biber
ulje
peršun

- za prilog:

kuvani slani krompir
limun
peršun

Upržiti luk, džigericu, začiniti, dodati kuvani pirinač; napuniti pile, preliti uljem i peći u rerni. Gotovo pile garnirati barenim krompirom, dekorisati kriškama limuna i peršunom.



PUNJENO PILE NA ŠPANSKI NAČIN

- veće pile
- 3 kašike putera
- 2 čena belog luka
- so, biber
- 3 kašike seckanog peršunovog lista
- 2 glavice mladog luka
- 300 gr graška
- 3 paradajza
- ulje

Pile iznutra premazati sokom od limuna i mešavinom od soli, bibera, belog luka, peršuna, putera; zatvoriti čačkalicama, pouljati i peći oko 50 minuta na 175 stepeni. Gotovo pile garnirati graškom, kolutovima limuna, paradajza i lukom.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...