Izvor slike: stil.kurir-info
PUNJENO PILE NA GRČKI NAČIN
- jedno pile
- za nadev:
100 gr telećeg mlevenog mesa
jedna pileća džigerica
3 režnja suve slanine
jedna zemička natopljena u mleko
2 čena belog luka
2 žumanceta
glavica crnog luka
so
biber
začin
- za prilog:
500 gr konzerviranog ili kuvanog graška, sotiran na puteru
peršunovo lišće
celerovo lišće
Upržiti luk, meso, džigericu, začiniti, umešati žumanca, zemičku; napuniti pile, ušiti koncem, peći uz povremeno prelivanje saftom od pečenja. Gotovo pile iseći na komade i garnirati graškom.
PILE PUNJENO NA SRPSKI NAČIN
- pile
- za nadev:
glavica luka
pileća džigerica
pirinač
so
biber
ulje
peršun
- za prilog:
kuvani slani krompir
limun
peršun
Upržiti luk, džigericu, začiniti, dodati kuvani pirinač; napuniti pile, preliti uljem i peći u rerni. Gotovo pile garnirati barenim krompirom, dekorisati kriškama limuna i peršunom.
PUNJENO PILE NA ŠPANSKI NAČIN
- veće pile
- 3 kašike putera
- 2 čena belog luka
- so, biber
- 3 kašike seckanog peršunovog lista
- 2 glavice mladog luka
- 300 gr graška
- 3 paradajza
- ulje
Pile iznutra premazati sokom od limuna i mešavinom od soli, bibera, belog luka, peršuna, putera; zatvoriti čačkalicama, pouljati i peći oko 50 minuta na 175 stepeni. Gotovo pile garnirati graškom, kolutovima limuna, paradajza i lukom.
Нема коментара:
Постави коментар