Ruski i kavkaski šašljik



RUSKI ŠAŠLJIK

Ražnjići od jagnjećeg mesa, slanine i luka; marinirani, pečeni na roštilju i garnirani graškom i krompirom.

- 900 gr jagnjećeg mesa isečenog na parčad širine 2 cm
- 350 gr crnog luka isečenog na koturove širine 1 cm
- 350 gr suve slanine isečene na parčad kao i meso



- marinada: ulje, so, sok od limuna, crni luk, mirođija, peršun

- za podlogu: 300 gr pirinča, varivo

- za garniranje: 150 gr pom-paja, 150 gr graška



KAVKASKI ŠAŠLJIK

Ražnjić od jagnjećeg mesa sa crnim lukom i patlidžanom; mariniran, pečen na roštilju i garniran.

- 900 gr jagnjećeg mesa isečenog na kocke 2x2 cm
- 300 gr plavog patlidžana isečenog na komade
- 300 gr crnog luka isečenog na koturove

- marinada: 50 gr limunovog soka, 50 gr ulja, 50 gr crnog luka, so, peršun, mirođija

- za podlogu: pirinač varivo oko 400 gr

- za prilog: 200 gr pom-frita, peršunovo lišće.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...