RUSKI ŠAŠLJIK
Ražnjići od jagnjećeg mesa, slanine i luka; marinirani, pečeni na roštilju i garnirani graškom i krompirom.
- 900 gr jagnjećeg mesa isečenog na parčad širine 2 cm
- 350 gr crnog luka isečenog na koturove širine 1 cm
- 350 gr suve slanine isečene na parčad kao i meso
- marinada: ulje, so, sok od limuna, crni luk, mirođija, peršun
- za podlogu: 300 gr pirinča, varivo
- za garniranje: 150 gr pom-paja, 150 gr graška
KAVKASKI ŠAŠLJIK
Ražnjić od jagnjećeg mesa sa crnim lukom i patlidžanom; mariniran, pečen na roštilju i garniran.
- 900 gr jagnjećeg mesa isečenog na kocke 2x2 cm
- 300 gr plavog patlidžana isečenog na komade
- 300 gr crnog luka isečenog na koturove
- marinada: 50 gr limunovog soka, 50 gr ulja, 50 gr crnog luka, so, peršun, mirođija
- za podlogu: pirinač varivo oko 400 gr
- za prilog: 200 gr pom-frita, peršunovo lišće.

Нема коментара:
Постави коментар