Vojvođanska sarma od slatkog kupusa





- 500 gr mlevenog mešanog mesa​
- 500 gr seckane šunke​
- 3 glavice crnog luka​
- veća glavica kupusa​
- 2 do 3 paradajza, oljušćen i iseckan​
- 1 šoljica pirinča​
- 2 šoljice ulja​
- fond ili bistra supa​
- 1 kašika brašna​
- so, biber​
- 2 čaše kisele pavlake​
- peršunovo lišće​


Pripremanje nadeva i uvijanje je potpuno isto kao i kod prethodnih. Složene sarme preliti fondom ili supom, dodati mešavinu brašna i pavlake i peći sarme na umerenoj temperaturi oko 90 minuta.​

Ove sarme na vojvođanski način od slatkog kupusa mogu se pripremiti i ovako:​

- 500 gr mlevenog mesa​
- 100 gr suve slanine​
- 100 gr kobasica​
- glavica crnog luka​
- jedna glavica kupusa​
- 5 kašika pirinča​
- aleva paprika, so, biber​
- fond ili voda​
- peršunov list​
- limun​

Listovi kupusa blanširaju se na isti način kako je objašnjeno u prethodnim receptima, nadev i uvijanje sarme je potpuno isto. Između složenih sarmica stavljaju se kobasice, nalivaju vodom, pokrivene peku - dinstaju u rerni oko 70 minuta na umerenoj temperaturi. Gotove sarme se serviraju sa kriškama limuna.​

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...