- 500 gr mlevenog mešanog mesa
- 500 gr seckane šunke
- 3 glavice crnog luka
- veća glavica kupusa
- 2 do 3 paradajza, oljušćen i iseckan
- 1 šoljica pirinča
- 2 šoljice ulja
- fond ili bistra supa
- 1 kašika brašna
- so, biber
- 2 čaše kisele pavlake
- peršunovo lišće
Pripremanje nadeva i uvijanje je potpuno isto kao i kod prethodnih. Složene sarme preliti fondom ili supom, dodati mešavinu brašna i pavlake i peći sarme na umerenoj temperaturi oko 90 minuta.
Ove sarme na vojvođanski način od slatkog kupusa mogu se pripremiti i ovako:
- 500 gr mlevenog mesa
- 100 gr suve slanine
- 100 gr kobasica
- glavica crnog luka
- jedna glavica kupusa
- 5 kašika pirinča
- aleva paprika, so, biber
- fond ili voda
- peršunov list
- limun
Listovi kupusa blanširaju se na isti način kako je objašnjeno u prethodnim receptima, nadev i uvijanje sarme je potpuno isto. Između složenih sarmica stavljaju se kobasice, nalivaju vodom, pokrivene peku - dinstaju u rerni oko 70 minuta na umerenoj temperaturi. Gotove sarme se serviraju sa kriškama limuna.
Нема коментара:
Постави коментар