Malteški sos - u majonez dodati navedene sastojke i dobro promešati; ovaj francuski sos ide uz pečenu teletinu ili svinjetinu.
- 200 ml majoneza
- 4 kašike pavlake
- malo soka od limuna
- strugana kora pomorandže
- sok od pola pomorandže
Ravigot sos - u majonez umešati sitno naseckan list peršuna i na trenici sitno nastrugan crni luk.
- majonez
- glavica crnog luka
- peršunov list
Virdžinija sos - u gotov majonez od žumanaca, ulja i senfa dodati senf, kečap i pavlaku, začiniti po ukusu.
- 3 žumanca
- 5 dl ulja
- kašičica senfa
- 1 dl kisele pavlake
- 200 gr senfa
- 200 gr kečapa
- sok od limuna i so
Bernes sos - izmešati sve navedene sastojke i začiniti.
- 200 gr majoneza
- jedna kisela pavlaka
- mirođija
- peršunovo lišće
Нема коментара:
Постави коментар