Umaci na bazi majoneza I - malteški, virdžinija, ravigot i bernes sos



Malteški sos - u majonez dodati navedene sastojke i dobro promešati; ovaj francuski sos ide uz pečenu teletinu ili svinjetinu.

- 200 ml majoneza
- 4 kašike pavlake
- malo soka od limuna
- strugana kora pomorandže
- sok od pola pomorandže



Ravigot sos - u majonez umešati sitno naseckan list peršuna i na trenici sitno nastrugan crni luk.

- majonez
- glavica crnog luka
- peršunov list


Virdžinija sos - u gotov majonez od žumanaca, ulja i senfa dodati senf, kečap i pavlaku, začiniti po ukusu.

- 3 žumanca
- 5 dl ulja
- kašičica senfa
- 1 dl kisele pavlake
- 200 gr senfa
- 200 gr kečapa
- sok od limuna i so


Bernes sos - izmešati sve navedene sastojke i začiniti.

- 200 gr majoneza
- jedna kisela pavlaka
- mirođija
- peršunovo lišće

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...