Zarzuela



Španski specijalitet sa morskim plodovima.

- 5 parčeta morske ribe
- 5 lignje
- 10 langusta
- 1 dl maslinovog ulja
- 1,5 kg dagnji

- glavica luka
- 500 gr paradajza
- 5 čena belog luka



- 2 kašicice brendija
- 2 dl belog vina

- 70 gr badema mlevenih
- 5 parčeta hleba

- 2 kašike peršuna
- malo šafrana
- so i biber

Ribu i languste pržiti na ulju 10 minuta.

Školjke obariti i izvaditi meso.

Luk izdinstati na ulju, dodati ribu, meso dagnji, paradajz, beli luk, šafran i dinstati oko 15 minuta uz dodatak brendija i začina. Na kraju uliti vino i dinstati dok sva tečnost ne ispari. Na samom kraju dodati mlevene bademe. Ostatkom belog luka natrljati kriške hleba i ispržiti ih na ulju dok ne porumene. Hleb servirati na tanjir i preliti jelom i garnirati peršunom.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...