Španski specijalitet sa morskim plodovima.
- 5 parčeta morske ribe
- 5 lignje
- 10 langusta
- 1 dl maslinovog ulja
- 1,5 kg dagnji
- glavica luka
- 500 gr paradajza
- 5 čena belog luka
- 2 kašicice brendija
- 2 dl belog vina
- 70 gr badema mlevenih
- 5 parčeta hleba
- 2 kašike peršuna
- malo šafrana
- so i biber
Ribu i languste pržiti na ulju 10 minuta.
Školjke obariti i izvaditi meso.
Luk izdinstati na ulju, dodati ribu, meso dagnji, paradajz, beli luk, šafran i dinstati oko 15 minuta uz dodatak brendija i začina. Na kraju uliti vino i dinstati dok sva tečnost ne ispari. Na samom kraju dodati mlevene bademe. Ostatkom belog luka natrljati kriške hleba i ispržiti ih na ulju dok ne porumene. Hleb servirati na tanjir i preliti jelom i garnirati peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар