Podloga:
- 150 g keksa
Osnovna krema:
- 7 dl mleka
- 3 dl tečne slatke pavlake
- 150 gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kesice praška za puding sa aromom slatke pavlake
- 10 gr želatina
- 100 gr maslaca
Za tamniji sloj:
- 300 gr mlevenog keksa
- 100 gr mlevenih pečenih lešnika
- 2 dl tečne slatke pavlake ili 200 g džema od kajsija
Za beli sloj:
- 100 gr bele čokolade
- 200 gr kisele pavlake
Glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 dl tečne slatke pavlake
- 1 kašičica instant kafe
Osnovna krema
Praškove za puding i želatin pomešati sa 3 dl hladnog mleka.
Preostalih 4 dl mleka pomešati sa slatkom pavlakom, dodati šećer i vanilin šećer i zagrejati do ključanja.
Smanjiti vatru i u tankom mlazu uliti razmućeni prašak za puding i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.
Dodati maslac i nastaviti sa zagrevanjem dok se maslac ne poveže sa smesom.
Za tamni sloj:
Odmeriti mleveni keks, lešnike i džem ili slatku pavlaku. Dodati 600 g osnovne kreme i izmešati mikserom.
Za beli sloj:
U ostatak osnovnog krema dodati na kockice izlomljenu belu čokoadu i mešati dok se ne otopi. Pažljivo, bez miksera umešati mileram ili kiselu pavlaku.
Slaganje:
Keks namakati u mleko ili skuvanu kafu (nije navedeno u sastojcima) i složiti na tacnu u dva reda.
Pažljivo naneti tamniji sloj i poravnati.
Naneti beli sloj skoro do ivica i pažljivo poravnati, jer je mekan i preliva se preko ivica.
Ostaviti preko noći u frižideru.
Glazura:
Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
Slatkoj pavlaci dodati instant kafu i zagrejati skoro do ključanja. Umešati u otopljenu čokoladu i preliti preko kolača.
Ostaviti u frižideru pola sata da se stegne i seći kolač na kocke.
Izvor recepta: coolinarika
Нема коментара:
Постави коментар