Pivčići



- 500 gr brašna
- 2 dl ulja
- 3 dl piva
- 1 prašak za pecivo
- mleveni orasi ili kokos za valjanje

Sirup:

- 500 gr brašna
- 5 dl vode
- limun



Priprema:

Najpre treba napraviti sirup (preliv) od vode i šećera. Od momenta ključanja neka vri petnaest minuta. Pri kraju u sirup nacediti sok od jednog limuna. Od brašna, ulja, piva i praška za pecivo zamesiti testo. Razvaljati na debljinu oko 1 cm, pa modlom vaditi polumesece.

Ređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Pečene pivčiće preliti mlakim sirupom. Kada odstoje neko vreme i upiju sirup, uvaljati ih u mlevene orahe ili kokosovo brašno.

Izvor recepta: secanja

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...