Kasapski i šopski đuveč



KASAPSKI ĐUVEČ​

- 500 gr ovčijeg mesa isečenog na komade​
- 500 gr svinjskog mesa isečenog na kocke​
- 1 kg crnog luka isečenog na rebarca​
- 3 paprike​
- 250 gr boranije​
- 250 gr bamnji​
- 4 paradajza​
- 3 ljute papričice​
- 3 krompira​
- plavi patlidžan​
- šolja pirinča​
- so, biber, začin, ulje​
- aleva paprika.​


Luk posoliti, posuti alevom paprikom, pobiberiti i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.​
Meso pomešati sa povrćem i lukom, dodati pirinač, začiniti, naliti uljem, vodom i đuveč oblepiti testom. Peći u pećnici najmanje 4 do 5 sata.​



ŠOPSKI ĐUVEČ​

- oko 700 gr ovčetine isečene na komade​
- 300 gr crnog luka​
- 200 gr paprika isečenih na rezance​
- 200 gr paradajza isečenog na kolutove​
- 200 gr bamnji​
- 400 gr krompira isečenog na kriške​
- ulje, so, biber, začin, peršun.​

Upržiti luk i meso, dodati paprike, paradajz i krompir; začiniti, izručiti u đuveč i peći u rerni uz dolivanje tople vode dok meso i povrće ne omekšaju.​

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...