- 2 kašike brašna
- 1 kesica pudinga od vanile
- 1/2 l mleka
za fil:
- 10 kašika mlevenih proprženih badema
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 dl ulja
- 2 dl mleka
- 160 g brašna
- 180 g šećera
- 5 jaja
za koru:
- 250 g šećera
- 250 g margarina
za ukrašavanje: mleveni bademi
Priprema:
Za koru umutiti jaja sa secerom, dodati mleko, ulje, zatim prasak za pecivo pomesan sa brasnom i mlevene bademe.
Izliti u pleh oblozen pek papirom i peci na 180 stepeni oko 30 min dok blago ne porumeni kora i pocne se odvajati od pleha.
Pecenu koru prevrnuti, skinuti pek papir i preseci na dva dela.
Za fil staviti mleko da provre sa secerom. U provrelo mleko staviti razmucen puding sa brasnom u malo mleka i mesati kratko dok se ne zgusne.
Kada se ohladi, spojiti sa umucenim margarinom.
Filovati kore i ukrasiti mlevenim bademima.
Original recept - izvor: www.zenskisvet

Нема коментара:
Постави коментар