Slani rolati su izuzetno zahvalni za pripremu dekorativnog predjela. Evo jednog recepta koji se brzo priprema, a uz to je veoma ukusan. Žuti rolat se uglavno priprema zajedno sa belim rolatom.
- 4 žumanca
- 1/2 šoljice ulja
- 1/2 jogurta
- 1/2 jogurtske čaše brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 100 g sitnog sira
- 50 g majoneza
- 100 g pilećeg parizera
- 1 kiseli krastavac
- malo peršuna
Priprema:
Umutiti žumanca i dodati ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Peći u četvrtastom plehu oko 15 minta na 220 stepeni. Vruće uviti u vlažnu kuhinjsku krpu u rolat i ostaviti da se ohladi.
Fil:
Pomešati sir, majonez, sitni iseckani parizer, krastavac i peršun. Ohlađenu koru razviti, filovati pripremljenom smesom i ponovo uviti u rolat. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne, a zatim seći na kolutove i služiti....
Izvor originalnog recepta i slike: mirisjasmina
Нема коментара:
Постави коментар