Princes krofne


Sastojci za testo:

- 6 što krupnijih jaja
- 150 gr masti ili margarina ili putera
- 150 gr mekog brašna
- 250 ml vode

Priprema testa:



Masnoću staviti u hladnu vodu, a potom na ringlu da provri. Čim provri dodati brašno, intezivno mešajuci i brzo skinuti sa vatre da ni malo ne uvri. U međuvremenu umutiti 6 jaja posebno belanca, posebno žumanca. Kad su dobro umućena spojiti ih pa ih dodati još toplom masnom testu. Dobro izmešati. Masa je dovoljna za tačno 40 krofni.

Vršna mala kašika testa se stavlja u pleh na 20 pravilno raspoređenih mesta, jer krofne porastu te da se ne slepe. Peći 7 minuta u već zagrejanoj rerni na 220 °C, a zatim jos 13 minuta na 200 °C.

Sastojci za fil:

- 1 l mleka
- 6 jaja
- 12 supenih kašika šećera
- 12 vršnih kašika brašna ili 2 pudinga od vanile

Izvor originalnog recepta

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...