Izvor slike: centarzdravlja
ALŽIRSKI RAŽNJIĆ - od pilećeg mesa odležalog u marinadi 1 sat, pečeni na roštilju.
- 500 gr pilećeg mesa isečenog na komade
- marinada: pola kašičice aleve paprike, so, šolja ulja, kašičica kima, kašika seckanog peršuna, so, glavica sitno seckanog crnog luka.
JAPANSKI PILEĆI RAŽNJIĆI - pileće meso marinirano u marinadi i pečeno na roštilju.
- 500 gr piletine bez kostiju, isečeno na komade
- za marinadu: šolja belog vina, 2 kašičice bibera, šolja ekstrakta od soje (soja-sos), 3 kašike šećera; marinada se kuva oko 15 minuta i koristi za mariniranje i premazivanje ražnjića tokom pečenja.
MEŠANI PILEĆI RAŽNJIĆI
- oko 400 gr belog pilećeg mesa isečenog na komade
- 300 gr pileće džigerice isečene na kocke
- oko 300 gr pečuraka
- 100 gr slanine
- 2 glavice crnog luka
- 3 kašike ulja
- so i biber
Sve sastojke preliti uljem začiniti i ostaviti da odstoje nekoliko minuta. Nanizati sve na ražnjić i peći na roštilju sa svake strane uz povremeno prelivanje marinadom.
Нема коментара:
Постави коментар