Alu bhadži - krompir na indijski način



Krompir pripremljen na indijski način.

- 750 gr krompira skuvanog u ljusci, očišcen i isečen na komade

- kašičica đumbira
- kašičica semena slačice
- kašičica mlevenog korijandera
- kašičica mlevenog kima

- kašičica mlevenog suvog grožđa

- pola kašičice čili praha
- 2 seckane sveže zelene čili papričice
- 5 kašika ulja

- 2 kašičice limunovog soka
- pola kašičice garam masale
- pola šolje vode



Začine propržiti na ulju, dodati krompir, vodu i kuvati nekoliko minuta uz lagano mešanje; dodati limunov sok i garam masalu i nastaviti sa kuvanjem još par minuta.

Masala ili Garam masala je mešavina začina koja se koristi uglavnom u začinjenim indijskim jelima. Sastav ovog začina varira od regije do regije u zavisnosti i od pripreme samog jela. Ova mešavina začina se može nabaviti i gotova u nekim specijalizovanim radnjama.

Primer:

seme kima
seme kardamoma
cimet
koriandera
lovorov list
bibera
karanfilić


Ili:

mlevenog semena kima
mlevenog karanfilića
mlevenog cimeta
mlevenog crnog bibera
mlevenog zelenog kardamoma
mlevenog korijandera
isitnjen lovorov list
rendan muškatni oraščić

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...