Krompir pripremljen na indijski način.
- 750 gr krompira skuvanog u ljusci, očišcen i isečen na komade
- kašičica đumbira
- kašičica semena slačice
- kašičica mlevenog korijandera
- kašičica mlevenog kima
- kašičica mlevenog suvog grožđa
- pola kašičice čili praha
- 2 seckane sveže zelene čili papričice
- 5 kašika ulja
- 2 kašičice limunovog soka
- pola kašičice garam masale
- pola šolje vode
Začine propržiti na ulju, dodati krompir, vodu i kuvati nekoliko minuta uz lagano mešanje; dodati limunov sok i garam masalu i nastaviti sa kuvanjem još par minuta.
Masala ili Garam masala je mešavina začina koja se koristi uglavnom u začinjenim indijskim jelima. Sastav ovog začina varira od regije do regije u zavisnosti i od pripreme samog jela. Ova mešavina začina se može nabaviti i gotova u nekim specijalizovanim radnjama.
Primer:
seme kima
seme kardamoma
cimet
koriandera
lovorov list
bibera
karanfilić
Ili:
mlevenog semena kima
mlevenog karanfilića
mlevenog cimeta
mlevenog crnog bibera
mlevenog zelenog kardamoma
mlevenog korijandera
isitnjen lovorov list
rendan muškatni oraščić
Нема коментара:
Постави коментар