- 20 g šećera
- 50 g svežeg kvasca
- 30 g soli
- 7 supenih kašika ulja
- 2 jaja
- 1 žumance
- 0,5 l tople vode
Za fil:
- 400 g mladog sira
- 200 g mladog kajmaka
- 125 g butera
- 1 belance
- 100 ml kisele pavlake
- susam
U činiju staviti brašno, so, šećer, kvasac, jaja, žumance, ulje i vodu. Zamesiti testo i ostaviti da se odmara 20 minuta. Nadošlo testo podeliti u 5 lopti. Pustiti još 10 minuta da se loptice odmore, a zatim svaku loptu razviti u krug i premazati buterom. Ređati razvijeno testo jedno na drugo a između stavljati fil. Na poslednju petu jufku ne stavlja se fil od sira. Ona se samo premaže buterom. Fil spremiti tako što se viljuškom izmešaju mladi sir i kajmak. Za premazivanje jufki koristiti puter a za premazivanje gotove pogače neumućeno belance i kiselu pavlaku. Susam iskoristiti za posipanje pred kraj pečenja.
Izvor recepta: b92
Нема коментара:
Постави коментар