Domaće toblerone



- 4 žumanca
- 8 kašika šećera
- 150 g. mlevenih ili seckanih oraha
- 120 g. mlevenog keksa
- 100 g. čokolade za kuvanje

- 250 g. maslaca ili margarina
- 2 kašike meda


Glazura:

- 100 g. čokolade za kuvanje
- 50 ml. slatke pavlake
- pola kašikice meda


Priprema:

    Žumanca umutiti sa šećerom da postanu svijetla i kremasta. Kuhati na pari oko 15 minuta, dodati sve ostale sastojke i čim se istope istresti u trouglasti kalup obložen najlon folijom. Ostaviti nekoliko sati da se dobro ohladi i stegne.

Zagrijati slatku pavlaku i čokoladu na blagoj vatri ili u mikrotalasnoj, dodati med, izmiješati da se dobije glatka smjesa i preliti toblerone.

Izvor originalnog recepta: recepti.mayraschoice.com

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...