Uskršnja kremenadla




- 600 g krmendale bez kostiju
- 300 g mlevenog mesa
- 100 g crnog luka
- 100 ml belog vina ili piva
- so, biber, peršun, ulje
- tucana paprika



    Pomešajte mleveno meso, so, biber, papriku, peršun i iseckani crni luk. Sve dobro sjedinite, pa od te mase napravite šest pljeskavica. Krmenadlu zasecite na šest mesta ukoso, tako da napravite džepove u koje ćete ubaciti pljeskavice. Pripremljen kare stavite u pleh, nalijte uljem i vinom ili pivom, pokrijte folijom i pecite 45 minuta na 190 stepeni. Pred kraj pečenja skinite foliju da meso porumeni. Kada se pečeno meso ohladi, secite ga u suprotnom smeru o odnosu na zasecanje. Krmenadle služite uz grilovano povrće.

Izvor recepta: zena.blic

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...