- 800 g kukuruznog brašna
-1 šolja ulja
- so
- mlaka voda po potrebi
Očistiti i oprati luk pa ga, zajedno sa zelenim perima, iseći i kratko propržiti na zagrejanom ulju, koliko je potrebno da luk omekša.
Skloniti sa grejne ploče i ostaviti da se ohladi.
Brašno sipati u posudu za mešenje, napraviti udubljenje, dodati prohladjen prženi luk, so i naizmenično ulivati ulje i vodu, uz neprestano mešanje.
Izraditi kompletnu, srednje čvrstu smesu.
Uliti u uljem namazan kalup za pečenje.
Poravnati površinu i peći u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi dok čačkalica zabodena u sredinu ne bude suva.
Izvaditi, prekriti platnenom salvetom oko 10 minuta, da se proja prohladi.
Poslužiti sečeno na komade ako je pečena u plehu ili izvaditi iz kalupa za male projice na tanjir pa služiti.
Izvor recepta: posnajela
Нема коментара:
Постави коментар