Brzo se i jednostavno priprema, odlično je da se kombinuje sa sezonskim namirnicama...može da se začini raznim biljem koje vam odgovara.
- pileće belo meso isečeno na kocke ili šniclice
- biber, so
- paprika sveža isečena na kockice
- oljušten i iseckan paradajz
- rendana šargarepa
- crni luka sitno seckan
- pečurke iseckane na komade, ne previše sitno
- malo brašna
- ulje
- tomatelo
- može i malo belog vina
- peršun, bosiljak, origano, timijan (šta volite)
Propržiti meso kratko na ulju, dodati pečurke, posoliti, pobiberiti, i kada one puste sok dinstati dok tečnost malo ne uvri. Dodati luk, šargarepu i nastaviti sa prženjem na tihoj vatri, dodati začine, papriku, paradajz.... izdinstati dok sok od paradajza malo ne uvri. Dodati malo brašna, alevu papriku, naliti sa malo tople vode da meso ogrezne u saftu i dinstati na tihoj vatri. Na kraju začiniti po ukusu, dodati tomatelo, malo vina i ostaviti da malo krčka.
Prilog može biti od dinstanog pirinča, kuvane testenine, krompir pire....
- pileće belo meso isečeno na kocke ili šniclice
- biber, so
- paprika sveža isečena na kockice
- oljušten i iseckan paradajz
- rendana šargarepa
- crni luka sitno seckan
- pečurke iseckane na komade, ne previše sitno
- malo brašna
- ulje
- tomatelo
- može i malo belog vina
- peršun, bosiljak, origano, timijan (šta volite)
Propržiti meso kratko na ulju, dodati pečurke, posoliti, pobiberiti, i kada one puste sok dinstati dok tečnost malo ne uvri. Dodati luk, šargarepu i nastaviti sa prženjem na tihoj vatri, dodati začine, papriku, paradajz.... izdinstati dok sok od paradajza malo ne uvri. Dodati malo brašna, alevu papriku, naliti sa malo tople vode da meso ogrezne u saftu i dinstati na tihoj vatri. Na kraju začiniti po ukusu, dodati tomatelo, malo vina i ostaviti da malo krčka.
Prilog može biti od dinstanog pirinča, kuvane testenine, krompir pire....
Нема коментара:
Постави коментар