Izvor slike: zdravahrana
- 1 dl ulja
- oko 5o gr seckane suve slanine
- 100 gr crnog luka iseckanog na rebarca
- po 100 gr šargarepe, celera, paškanata i peršuna, sve seckano na listiće širine oko 1 cm
- 300 gr paradajz-pirea
- lovorov list, so, biber u zrnu
- 15o gr brašna
- 2 l fonda
Paprika fond - propržiti na ulju luk, brašno, alevu papriku, naliti fondom ili vodom i kuvati; dodati paradajz-pire i produžiti sa kuvanjem od luk ne omekša za oko 80%. U gotov fond dodati peršun i propasirati ga; fond se dokuvava još nekoliko minuta na tihoj vatri.
- oko 1 kg crnog luka
- 50 gr brašna
- lovorov list, biber u zrnu
- 100 gr pirea od paradajza
- 10 gr aleve paprike
- 1,7 l vode ili fonda od povrća
- veza peršunovog lišća
U ovaj fond od paprike može se iskoristiti sveža seckana ili mlevena paprika koja se dodaje odmah na početku prženja sa lukom, ostali postupak je isti.
Napomena: ako fond pasirate luk isecite veoma sitno ili na rebarca, ukoliko fond ne pasirate luk izrendati.
Нема коментара:
Постави коментар