- jedno očišćeno i iskomadano pile
- dve rendane ili seckane šargarepe
- malo seckanog ili rendanog celera
- 2 glavice crnog luka sitno seckane
- mleveni beli biber
- so
- začin
- peršunovo lišće
- ulje
- na vrh noža aleve paprike
- kašičica "tomatela"
- 3 do 4 kašike brašna
Meso naliti vodom da se kuva, pokupiti svu penu i nečistoću koja izađe prilikom kuvanja na površinu vode i dodati luk, pargarepu, celer, začiniti i kuvati dok se meso ne odvoji od kostiju. Izvaditi meso i kosti, očistiti meso i iskidati na manje komade i vratiti u čorbu. Dodati tomatelo i pripremiti belu zapršku sa vrlo malo aleve paprike. Kada zapržite čorbu, smanjiti temperaturu, posuti seckanim peršunovim listom i dokuvati još malo.
Napomena: ako želite da čorba bude malo masnija i crvene boje, posebno propržite rendanu šargarepu na malo ulja i sipajte u čorbu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар