Pileći stek u pavlaci



    Najbolje je marinirati batake pre pečenja.

za mariniranje 1,5 kg pilećih bataka​:

- 1 koren celera​
- 1 glavica crnog luka​
- 4 čena belog luka​
- 1 veza peršuna​
- 1 kašika soja sosa​
- 1 kašika mešavine začina​
- 1 kašičica aleve paprike​
- pola šolje ulja​
- belo vino​
- lovorov list​
- biber u zrnu​
- so​

    Iseckati celer, obe vrste luka i peršunov list; odati biber u zrnu, soja sos, ulje, lovorov list i posoljene pileće batake uvaljane u mešavinu začina i alevu papriku.​ Preliti sa toliko belog vina da bataci ogreznu. Ostaviti da odstoje preko noći.​

- jedna čaša kisele pavlake
- so, mleveni crni ili beli biber
- pileći stek





     Najjednostavnije je zarezati batak po dužini na zadnjoj strani, i ići oštrim nožem uz samu kost dok jednostavno ne odvojite meso od kostiju. Na kraju zasečete kožicu i žilice na samom vrhu bataka kako bi se odvojilo meso i na gornjem delu.



     Stek začiniti po ukusu, premazati uljem, staviti u pleh i peći u rerni. Pred kraj pečenja oko pilećeg steka sipati pavlaku umućenu sa malo bibera i dovršiti sa pečenjem dok kožica ne porumeni.






Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...