
- pileće belo meso isečeno na tanje šnicle
- korijander
- malo đumbira u prahu
- malo belog luka, ko voli
- glavica crnog luka sitno seckana
- so, mleveni beli biber
- malo rendane šargarepe i celera
- čaša belog vina
- oko 250 gr pečuraka
- fond od povrća ili voda
- oko 200 gr slaninice sitno seckane
- malo umaka od paradajza ili tomatelo
- ulje
- zelene maslinke bez koštica
Upržiti na ulju luk i slaninu, dodati pečurke, začiniti i dinstati dok ne ispari tečnost koju će pečurke pustiti tokom prženja. Ovim nadevom premazati pileće šnicle, urolati i pričvrstiti čačkalicama. Šnicle začiniti po ukusu i pržiti na ulju sa svih strana. U istoj masnoću propržiti malo pečuraka, šargarepu, celer, luk, naliti fondom, dodati sos od paradajza, vratiti šnicle i dinstati kratko uz dodatak belog vina. Šnicle servirati prelivene umakom u kome su se kratko dinstale i garnirati maslinkama.
Prijatno!
uh dobro izgleda...
ОдговориИзбриши