Timočka piletina sa povrćem


    Količina svih sastojaka je vaš izbor.

- pileće belo meso isečeno na kockice
- šargarepa sečena na kolutiće
- crni luk sečen na sitnije komade
- rendani celer
- rendani paškanat
- krompir sečen na komade, kocke
- ulje
- so
- mleveni beli biber
- paradajz očišćen od semena, oljušten i iseckan na kockice
- sveže paprike isečene na rezance
- fond od pilećeg mesa ili povrća





    Na ulju propržiti meso, dodati luk i posle kraćeg dinstanja dodati ostalo povrće ovim redom - šargarepa, celer, paškanat, paprika. Posle kraćeg dinstanja dodati paradajz, začiniti, naliti fondom i dodati krompir. Sve kuvajte na tihoj vatri dok krompir ne omekša a tečnost ne ispari. Jelo ne treba biti suviše gusto ali ni retko kao čorba.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...