- 500 gr kuvanih špageta
- oko 250 gr pilećeg belog mesa isečenog na kockice ili trake
- dva praziluka isečena na kolutiće
- dva paradajza, blanširana, oljuštena i iseckana
- dve kašike tomatela
- kašika ljutog kečapa
- oko 150 gr šampinjona iseckanih
- so, mleveni beli biber
- ulje
- zelene maslinke
- malo seckanog belog luka
- bosiljak
- parmezan ili rendani kačkavalj
Proprežiti na ulju meso, dodati praziluk i kada se dobro uprži, dodati pečurke i dinstati dok suvišna tečnost koju puste pečurke ne ispari. Dodati paradajz, beli luk, tomatelo, začiniti i produžiti sa dinstanjem još 10 minuta. Na kraju možete dodati kečap ako volite ljuto ili seckanu ljutu papričicu. Gotove kuvane špagete procediti, preliti umakom od mesa i pečuraka, garnirati maslinama i posuti rendanim parmezanom ili služiti odvojeno.
- oko 250 gr pilećeg belog mesa isečenog na kockice ili trake
- dva praziluka isečena na kolutiće
- dva paradajza, blanširana, oljuštena i iseckana
- dve kašike tomatela
- kašika ljutog kečapa
- oko 150 gr šampinjona iseckanih
- so, mleveni beli biber
- ulje
- zelene maslinke
- malo seckanog belog luka
- bosiljak
- parmezan ili rendani kačkavalj
Prijatno!



Нема коментара:
Постави коментар