- 1 kg svinjskog mesa isečenog na kocke
- 1,5 dl ulja
- oko 500 gr crnog luka
- lovorov list
- biber u zrnu
- so, zacin
- 4 krompira isečena na komade ili kocke
- 30 do 50 gr paradajz-pirea
- aleva paprika
- 1 dl kisele pavlake
- za klajster: oko 20 gr brašna, malo vode
- peršunovo lišce.
Meso obrašnjaviti, zaciniti i propržiti na ulju. Na istoj masnoci propržiti luk, dodati meso, zaciniti, naliti vodom i dinstati dok meso ne omekša. Meso izvaditi iz safta, u saft sipati klajster, propasirati ga, dodati pire od paradajza, vratiti meso, doliti vodu ili fond po potrebi i nastaviti sa kuvanjem dok meso i krompir potpuno ne omekša. Saft treba da bude glatke površine i srednje gustine. Gotov paprikaš zaciniti po ukusu, dodati pavlaku i posuti peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар