Svinjski paprikaš sa krompirom



    - 1 kg svinjskog mesa isečenog na kocke

    - 1,5 dl ulja
    - oko 500 gr crnog luka
    - lovorov list
    - biber u zrnu
    - so, zacin
    - 4 krompira isečena na komade ili kocke
    - 30 do 50 gr paradajz-pirea
    - aleva paprika
    - 1 dl kisele pavlake
    - za klajster: oko 20 gr brašna, malo vode
    - peršunovo lišce.

    Meso obrašnjaviti, zaciniti i propržiti na ulju. Na istoj masnoci propržiti luk, dodati meso, zaciniti, naliti vodom i dinstati dok meso ne omekša. Meso izvaditi iz safta, u saft sipati klajster, propasirati ga, dodati pire od paradajza, vratiti meso, doliti vodu ili fond po potrebi i nastaviti sa kuvanjem dok meso i krompir potpuno ne omekša. Saft treba da bude glatke površine i srednje gustine. Gotov paprikaš zaciniti po ukusu, dodati pavlaku i posuti peršunom.




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...