- oko 600 gr svinjskog mesa od buta, isečenog na šnicle
- oko 200 gr šampinjona
- mleveni biber, mešavina
- so
- ulje
- dve kašičice kapara
- glavica crnog luka, sitno seckanog
- kašičica brašna
- seckani đumbir, đumbir u prahu
- prstohvat kurkume
- fond od mesa ili vruća voda
- vlašac
- seckano lišće celera
Šnicle začiniti, ispržiti na ulju. na istoj masnoći propržiti i izdinstati pečurke, dodati luk, propržiti zajedno, dodati brašno; kratko propržiti, naliti fondom ili vodom, dodati ostale začine i dinstati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije sos srednje gustine. Vratiti šnicle, dodati kapar, začiniti po ukusu i po potrebi dolivati fond uz povremeno mešanje i dinstati dok ne dobijete umak željene gustine. Umak ne sme biti suviše gust.
Gotove šnicle servirati preliti umakom, služiti uz krompir-pire ili kkrokete od povrća.
Нема коментара:
Постави коментар