Svinjske šnicle sa umakom od kapara i pečuraka


   - oko 600 gr svinjskog mesa od buta, isečenog na šnicle
   - oko 200 gr šampinjona
   - mleveni biber, mešavina
   - so
   - ulje
   - dve kašičice kapara
   - glavica crnog luka, sitno seckanog
   - kašičica brašna
   - seckani đumbir, đumbir u prahu
   - prstohvat kurkume
   - fond od mesa ili vruća voda
   - vlašac
   - seckano lišće celera






    Šnicle začiniti, ispržiti na ulju. na istoj masnoći propržiti i izdinstati pečurke, dodati luk, propržiti zajedno, dodati brašno; kratko propržiti, naliti fondom ili vodom, dodati ostale začine i dinstati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije sos srednje gustine. Vratiti šnicle, dodati kapar, začiniti po ukusu i po potrebi dolivati fond uz povremeno mešanje i dinstati dok ne dobijete umak željene gustine. Umak ne sme biti suviše gust. 
    Gotove šnicle servirati preliti umakom, služiti uz krompir-pire ili kkrokete od povrća.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...