Špikovani svinjski but sa umakom od šampinjona



- oko 3 kg svinjskog buta
- 500 gr šampinjona isečenih na listiće
- nekoliko čenova belog luka
- šargarepa isečena na štapiće
- so
- mleveni crni biber ili mešavina bibera
- mast
- ulje
- glavica crnog luka
- malo rendanog celera
- kapar
- vorčester sos
- zelene maslinke bez koštica
- slanina isečena na štapiće




    Meso špikovati slaninom, lukom i šargarepom. Začiniti, usoliti, staviti da se peče uz povremeno prelivanje toplom vodom, fondom od mesa ili saftom od pečenja.
    U masnoći od pečenja izdinstati pečurke, dodati crni luk, začiniti po ukusu. Dodati sve ostale sastojke i uliti pored pečenja. I nastaviti sa pečenjem do kraja uz povremeno prelivanje saftom.
    Gotov but iseći na tanje komade, kriške, preliti umakom od safta i pečuraka i garnirati maslinama, barenim slanim krompirom.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...