- 10 palačinki
- 10 krupnijih šampinjona
- oko 100 gr rendanog kačkavalja
- so
- mleveni biber
- ulje ili puter
- sos od paradajza
- mleveno morsko orašče
Ispeći palačinke na uobičajeni način. Šampinjone oprati i skinuti drške, prodinstati na buteru da porumene sa obe strane, posoliti i pobiberiti. Drške iseckati i posebno ih prodinstati na mešaviti ulja i butera, posoliti po ukusu, začiniti mlevenim morskim oraščetom, a zatim umešati struganog kačkavalja. Ovom masom napuniti šampinjone. Na svaku palačinku staviti po jedan punjeni šampinjon, krajeve pokupiti kao bošču i privezati tračicom od alu-folije. Bošče staviti u podmazan sud za pečenje i u vreloj pećnici sasvim kratko zapeći, da porumene. Poslužiti uz sos od paradajza.
Нема коментара:
Постави коментар