Pileće šnicle sa pečurkama u aroma sosu sa vinom



- oko 500 gr pilećeg mesa, grudi, isečenog na šnicle
- oko 250 gr pečuraka isečenih na listiće
- glavica crnog luka
- malo rendane šargarepe
- malo rendanog celera
- malo rendanog peršuna
- so
- mleveni biber, mešavina bibera
- 2 čena belog luka ili vlašca
- ulje
- 1 do 2 čaše belog vina
- nekoliko zrna kapara, iseckanog
- đumbir u prahu
- na vrh noža kumina
- malo mlevenoh korijandera
- prstohvat timijana, majčine dušice
- pileći fond ili topla voda za nalivanje
- kašika brašna
- nekoliko zelenih maslinki bez koštica
- pola kašičice vorčester sosa


     Na ulju ispržiti šnicle, izvaditi iz masnoće i dodati pečurke. Pečurke dinstati dok ne ispari tečnost koju puste, dodati luk, propržiti, dodati i šargarepu, celer, peršun i dinstati uz stalno mešanje. Ako je potrebno doliti malo ulja i sipati brašno, posle kraćeg prženja, naliti fondom ili vodom uz stalno mešanje dok se ne dobije umak srednje gustine. Gustinu safta kontrolišite dodavanjem fonda ili vode uz stalno mešanje na umerenoj temperaturi. U saft vratiti šnicle, dodati ostale začine i dinstati-kuvati na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Ukoliko saft počne previše da se gusti, dodati još malo tople(vruće) vode i naliti vinom. Nastaviti sa dinstanjem još 15-20 minuta uz dolivanje fonda ako je to neophodno. Saft-umak treba da ima srednju gustinu. 
    Gotove šnicle servirati, preliti umakom od pečuraka i garnirati maslinama.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...