- 1 kg telećeg mesa bez kostiju ili
- 1,5 kg jagnjećeg mesa sa kostima ili
- 2 kg pilećeg mesa sa kostima
- 50 gr crnog luka
- 50 gr celera
- 50 gr paškanata
- 50 gr peršuna
- 50 gr šargarepe
- lovorov list, biber, so
- 250 gr luka
- 250 gr paprike
- 250 gr paradajza
- 100 gr parmezana
- 2 dl safta od pečenja
- 350 gr pirinča
- peršunovo lišće
Meso na komade, korenasto povrće na kocke ili listice, paradajz oblanširan, oljušten i iseckan na komadiće, luk na rebarca, papriku na šire rezance.
Meso naliti vodom, dodati korenasto povrće, zaciniti i kuvati dok ne omekša. Na ulju propržiti luk, papriku, pirinač i naliti fondom od mesa i povrća. Kada pirinac bude upola kuvan dodati meso, začiniti, dodati paradajz i kuvati još par minuta. Pilav dovršiti kuvanjem na plotni ili pečenjem u rerni. Gotov pilav preliti saftom od pečenja, posuti parmezanom i dekorisati peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар