- 1 kg svinjskih kremenadli
- oko 2 do 3 kg krompira isečenih na režnjeve
- manja tikvica isečena na komade ili kocke
- 4 do 5 paradajza, oljuštena i isečena na kocke
- veća glavica cnog luka isečena na rebarca
- crvene, žute, zelene paprike, sveže, isečene na komadiće
- ulje
- grašak iz konzerve
- mešavina mlevenog bibera
- sitno seckan beli luk ili vlašac
- aleva paprika
- tucana ljuta suva paprika
- malo senfa
- pasirani paradajz ili tomatelo
- fond od mesa ili povrća za nalivanje
- malo korijandera, kima ili majorana
- so
- 4 do 5 šargarepe isečene na kolutiće
- malo rendanog celera ili isečenog na komadiće
- sitno seckan peršun
Na ulju ispržiti kremenadle sa obe strane. Kada su ispržene naliti sa malo tople vode i dinstajte na ulju i vodi dok voda ne ispari. Izvaditi kremenadle, i na istoj masnoći upržiti kratko krompir, luk, dodati so, biber, nastaviti sa dinstanjem, dodati papriku, tikvice, ostalo povrće po dužini kuvanja, naliti fondom da ogrezne, začiniti, vratiti kremenadle i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok povrće i meso ne omekšaju. Đuveč dovršiti kratkim pečenjem u rerni.
- pasirani paradajz ili tomatelo
- fond od mesa ili povrća za nalivanje
- malo korijandera, kima ili majorana
- so
- 4 do 5 šargarepe isečene na kolutiće
- malo rendanog celera ili isečenog na komadiće
- sitno seckan peršun

Нема коментара:
Постави коментар