Ćufte u paradajz sosu


Izvor slike: www.kurir


Oblikovati ćufte od mesne mase, uvaljati ih u brašno i ispržiti na ulju.Ćufte prebaciti u pleh i peći 1 sat na umerenoj temperaturi.

Na ulju upržiti crni luk, slaninu, korenasto povrće, posuti brašnom i nastaviti sa dinstanjem dok brašno ne dobije svetlo-smeđu boju. Dodati paradajz-pire, doliti fond ili vodu i nastaviti sa dinstanjem dok povrće ne omekša. U ovaj sos dodati malo šećera, začiniti, dinstati još 1 sat na tihoj vatri, propasirati ga i dodinstati još 10 minuta.



- 1 kg gotove mesne mase
- 30 gr brašna, 50 gr ulja
- 50 gr ulja, 30 gr suve slanine sitno iseckane, 50 gr seckanog crnog luka, lovorov list, biber u zrnu, so, malo šećera, po 50 gr celera, šargarepe, peršuna, paškanata (isečeno na kolutiće), 75 gr brašna, 150 gr paradajz-pirea, 1-1,5 l vode
- peršunovo lišće.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...