Indijaneri



- kilogram brašna
- 450 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 3 žumanceta
- jaje
- 10 belanaca
- 500 g šećera
- malo vode
- 400 g čokolade
- 2 dl ulja



Od brašna, maslaca, šećera u prahu, žumanaca i jaja zamesite testo. Mesite ga dok ne počne da se odvaja od posude. Pokrijte ga i ostavite da malo odstoji u frižideru. Testo razvucite da bude centimetar debelo, pa ga secite okruglom modlom, ređajte na pleh i pecite u zagrejanoj rerni oko 10 minuta. Belanca umutite sa 200 g šećera, a 300 g šećera skuvajte s malo vode kao gust sirup. Sirup dodajte u šam i promešajte. Šam sipajte u špric i istiskujte ga na pečeno testo iz tri dela, kao da pravimo Sneška Belića. Otopite čokoladu na pari, dodajte ulje, izmešajte i prelijte indijanere.

Gotove kolače možete posuti šarenim sitnim mrvicama.

Izvor: stil-magazin

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...