Pljeskavice - nekoliko varijanti




Ukoliko pripremate pljeskavice imate veći izbor za namirnice i začine koje možete dodati u meso.Postoje različiti načini spremanja pljeskavica, Leskovčani dodaju slaninu ili papriku, Piroćanci kačkavalj, Užičani je prelivaju kajmakom... Svaka varijanta je ukusna na svoj način.


ŠUMADIJSKA pljeskavica - mleveno ovčije meso, kačkavalj, crni luk, so, začin, mleveni crni biber; prelivena ovčijim kiselim mlekom.



VRANJANSKA pljeskavica - svinjsko mleveno meso, juneće mleveno meso, so, mleveni crni biber; garnirana garniturom od uprženog crnog luka, zelenih paprika, paradajza, belog luka uz dodatak seckanog celerovog lišća.

ČAČANSKA pljeskavica - svinsjko mleveno meso, beli luk, seckan paradajz, so, mleveni biber; premazane sokom do limuna, pečene na roštilju, servirane sa ljutim papričicama i celerovim listom.

VUKOVARSKA pljeskavica - ovčije ili jagnjeće mleveno meso, malo pilećeg mlevenog mesa, so, biber, začin, crni i beli luk.


ZLATIBORSKA PLJESKAVICA

- oko 800 gr ovčijeg, svinjskog ili junećeg mlevenog mesa
- 120 gr crnog luka
- 5 čenova belog luka
- 2 kašike ulja
- so, biber, aleva paprika.
- za preliv: 200 gr užičkog kajmaka, 2 pečene usitnjene paprike, kašika usitnjenog belog luka, 2 kašike sirćeta.

Od navedenih sastojaka formirati pljeskavice, ispeći ih na roštilju i preliti garniturom od paprika, luka i kajmaka.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...