ŠUMADIJSKA pljeskavica - mleveno ovčije meso, kačkavalj, crni luk, so, začin, mleveni crni biber; prelivena ovčijim kiselim mlekom.
VRANJANSKA pljeskavica - svinjsko mleveno meso, juneće mleveno meso, so, mleveni crni biber; garnirana garniturom od uprženog crnog luka, zelenih paprika, paradajza, belog luka uz dodatak seckanog celerovog lišća.
ČAČANSKA pljeskavica - svinsjko mleveno meso, beli luk, seckan paradajz, so, mleveni biber; premazane sokom do limuna, pečene na roštilju, servirane sa ljutim papričicama i celerovim listom.
VUKOVARSKA pljeskavica - ovčije ili jagnjeće mleveno meso, malo pilećeg mlevenog mesa, so, biber, začin, crni i beli luk.
ZLATIBORSKA PLJESKAVICA
- oko 800 gr ovčijeg, svinjskog ili junećeg mlevenog mesa
- 120 gr crnog luka
- 5 čenova belog luka
- 2 kašike ulja
- so, biber, aleva paprika.
- za preliv: 200 gr užičkog kajmaka, 2 pečene usitnjene paprike, kašika usitnjenog belog luka, 2 kašike sirćeta.
Od navedenih sastojaka formirati pljeskavice, ispeći ih na roštilju i preliti garniturom od paprika, luka i kajmaka.
Нема коментара:
Постави коментар