Sogan dolma

Izvor slike: www.prizren-web.com

Ovaj orijentalni recept je pretrpeo male izmene, jer se danas u masu za nadev koristi i svinjsko mleveno meso, jelo se ne zapržava, ali se zato dinsta u sosu od paradajza.

- 10 većih glavica crnog luka, izdubljene i prelivene vrućom vodom da malo omekšaju
- za nadev: 300 gr telećeg i 300 gr goveđeg mlevenog mesa
- 100 gr crnog luka, so, biber, 2 jajeta, šoljica pirinča
- za dinstanje: 50 gr paradajz-pirea, fond ili voda
- zaprška: kašika ulja, kašika brašna
- kašika sirćeta, 1 dl kisele pavlake.



Upržiti luk i mleveno meso, dodati pirinač, začiniti, umešati jaja i napuniti glavice luka. Poređati luk u podmazan pleh, naliti sa malo vode, dodati paradajz-pire, izdinstati i zapržiti zaprškom. Produžiti sa dinstanjem i na kraju dodati pavlaku i malo sirćeta da bi se glavice luka malo stegle.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...