Vinegret na francuski način - u senf sipati ulje uz stalno mešanje, dodati sirće, vorčester i na kraju so, šećer, seckano lišće peršuna i mirođiju.
- 50 gr senfa
- 2,5 dl ulja
- 2,5 dl sirćeta
- 0,5 dl vorčestera
- 10 gr šećera
- so
- peršunovo lišće
- mirođija
Vinegret na bečki način - u senf sipati ulje uz stalno mešanje, dodati sirće, vino, sok od limuna i mešati dok sos ne dobije gustinu milerama; u gotov fond dodati propasirana žumanca, rendane krastavčiće i iseckane kapri.
- 0,5 dl sirćeta
- 5 dl ulja
- 0,5 dl belog vina
- 20 gr kapra
- 200 gr kiselih krastavčića
- 100 gr limuna
- so
- peršunovo lišće
- 5 kuvanih žumanaca
Нема коментара:
Постави коментар