Izvor slike: stil-magazin
KRUŠEVAČKA MUSAKA
Ova musaka se priprema od karfiola, kuvane govedine, pirinča sa paprikom i lukom; sa dodatkom paradajza, prelivena pavlakom i pečena.
U pouljanu posudu poređati sloj mesa, red karfiola, red pirinča sa paprikom, završiti slojem mesa i u musaku utisnuti glavice crnog luka i paradajz. Preliti mešavinom ulja i pavlake i peći 30 minuta.
- 1,5 kg kuvanog karfiola
- 300 gr paprika
- 100 gr pirinča
- oko 600 gr kuvane govedine isečene na komade
- 4 glavice crnog luka, manje glavice
- 4 paradajza isečena na polovine ili četvrtine
- 2 dl kisele pavlake
- so, biber, ulje.
MOSKOVSKA MUSAKA
- 500 gr kiselog kupusa ribanca
- 500 gr seckanog kuvanog mesa ili ribe
- so, maslac, biber
- glavica crnog luka
- kiseli krastavac iseckan na kocke
- 150 gr seckanih pečuraka
- pola šolje seckanih maslinki
Kupus kuvati u vodi dok ne omekša, ocediti ga, dodati mu propržen luk i sve zajedno pržiti još 10 minuta. Poređati naizmenično kupus, meso sa pečurkama, krastavcima i maslinkama, začiniti, pokriti poslednjim redom od kupusa, preko dodati komadiće maslaca i peći u rerni 1 sat.
Нема коментара:
Постави коментар