Paprikaš se različito sprema od mesta do mesta, nema pravila, opisaću ovaj prvi paprikaš koji je univerzalan za sve vrste mesa. Znači, za ovaj paprikaš možete koristiti svinjsko, teleće, jagnjeće ili pileće meso, postupak i način pripremanja je isti.
- 1 kg telećeg ili svinjskog mesa bez kostiju isečenog na komade ili...
- 1,5 kg jagnjećeg mesa sa kostima isečenog na komade ili...
- 2 kg pilećeg mesa sa kostima isečenog na komade
- 1,5 dl ulja
- oko 500 gr crnog luka
- lovorov list, biber u zrnu, so, začin
- 30 do 50 gr paradajz-pirea
- aleva paprika
- 1 dl kisele pavlake
- za klajster: oko 20 gr brašna, malo vode
- peršunovo lišće.
Meso obrašnjaviti, začiniti i propržiti na ulju. Na istoj masnoći propržiti luk, dodati meso, začiniti, naliti vodom i dinstati dok meso ne omekša. Meso izvaditi iz safta, u saft sipati klajster, propasirati ga, dodati pire od paradajza, vratiti meso, doliti vodu ili fond po potrebi i nastaviti sa kuvanjem dok meso potpuno ne omekša. Saft treba da bude glatke površine i srednje gustine. Gotov paprikaš začiniti po ukusu, dodati pavlaku i posuti peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар